Mures Jazz and Art Festival - 2020
1 - 4 Aprilie
Amânat

Cuvântul cheie al acestor zile este “Prevenția” și având in vedere situația actuala, dar și din solidaritate pentru sistemul medical și pentru societate, am decis amânare evenimentului “Mures Art &Jazz Festival” din 1-4 Aprilie. Facem demersurile necesare pentru stabilirea altor date pentru evenimentele amânate și revenim in curând cu mai multe detalii .

Stay safe! Keep in Jazz!


JAZZ PRIMĂVĂRATIC LA TÎRGU MUREȘ

Cel dintâi tentant eveniment festivalier de jazz în peisaj sonor autohton pe anul 2020, îl va constitui, ca în fiece primăvară, sărbătoarea muzicală la început de aprilie de la Tîrgu Mureș. Va fi acum pentru a douăsprezecea oară când harnicii demiurgi din burgul transilvan „vor recidiva” – în cea mai benefică accepțiune a verbului – prin a prilejui veritabile bucurii ale jazzului la întâlnirea cu publicul meloman. Ne referim la Asociația Culturală „Partitura”, dar mai ales la „Jazz&Blues Club”, principalul organizator al manifestării. Al său infatigabil impresar / manager / coordonator, factotum și sine qua non rămâne același experimentat și dăruit Demeter „Döme” Jozsef, secondat de o echipă care s-a revelat de fiecare dată prin maximă eficiență. Clubul „Jazz&Blues” va pune și de astă dată la dispoziție generoasa sa locație cuprinzând cele trei spațioase încăperi: Main Hall, Piano Hall, The Bunker.
Dacă în anii trecuți un accent aparte era pus pe competiția cu juriu și premii destinată studenților din secțiile de jazz ale universităților muzicale și conservatoarelor din țară și din străinătate, în acest an – din cauza prezenței scăzute a aspiranților la atracțiile palmaresului –precumpănitor va fi îndeosebi interesul pentru jazzmanii profesioniști, sărbătoarea muzicală devenind astfel 12-th MURES JAZZ & ART FESTIVAL – TÎRGU MUREȘ 2020”.
Prevăzută cronologic pentru perioada 1-4 aprilie a.c., noua întâlnire scenică cu jazzul va aureola o duzină de ediții de ținută, împliniri ale succesului autentic, aplaudate de fani și deopotrivă evidențiate în elogioase cronici de presă sub titluri ca „Aspirația spre perfecțiune”, „Omul sfințește locul”, „Jazz sub zodia competenței, a performanței”, „Din nou Tîrgu Mureș”. Muzicieni de marcă din țară și de peste hotare se vor alterna într-o revelatoare perindare a valorilor și a creativității, de o semnificativă diversitate de stiluri, orientări, convingătoare întruchipări ale expresivității sonore. De semnalat prezențele atractive ale mai multor pianiști români, între care virtuozul exponenți ai diasporei române de jazz, Ramona Horvath (Franța) și Ion Baciu Jr.(Suedia), împreună cu grupurile proprii. Ca și în anterioarele evenimente similare, același charismatic MC (master of ceremonies) întrupat în persoana lui Mike Godoroja va oficia bilingv actul introducerii în scenă a interpreților. Nu vor lipsi, desigur, matineele workshops în diminețile Festivalului, ca și prezentările de noi discuri oferite spre achiziționare spectatorilor.
Iată tot atâtea argumente ce vor legitima ediția 2020 a Festivalului tîrgumureșean de jazz drept un prilej artistic prestigios, distinctiv, unind preferințele!


Florian Lungu