2017
International Youth Jazz Competition and Festival

Organizatorii Festivalului Internațional de Jazz pentru Studenți din Tg. Mureș au plăcerea să anunțe datele desfășurării următoarei ediții a festivalului: 10 -14 MAI 2017.
UPDATE: Cea de a 9-a ediție a festivalului se va ține sub numele de International Youth Jazz Competition and Festival!

Între 10 - 14 mai, 2017 se va desfășura pentru a 9-a oară Festivalul-Concurs International Youth Jazz Competition and Festival în Jazz&Blues Club din Tîrgu-Mureș. Evenimentul este organizat de către Asociația Culturală Partitura, Casa de Cultură a Studenților și Jazz&Blues Club din Târgu-Mureș.

Scopul festivalului-concurs este de a îmbunătăți relațiile studenților și profesorilor din diverse academii de muzică din țară și din străinătate; de a oferi studenților-muzicieni șansa de afirmare și de a diversifica agenda culturală a studenților și iubitorilor de jazz din Tîrgu-Mureș.

Programul festivalului se compune din două părți: programul-concurs al studenților-muzicieni și concerte susținute de trupe de jazz profesioniste.

Succesul festivalului din anii anteriori s-a datorat în primul rând studenților talentați care au participat la concurs din: România, Republica Moldova, Ungaria, Austria, Polonia, Slovacia și Lituania.

Nivelul artistic al festivalului s-a datorat și muzicienilor de jazz consacrați: Chris Dahlgren, Luiza Zan, Alex Man, Mircea Tiberian, Storyville, Váczi Eszter, Snaco Dixi Band, Bourbon Jazz Unit, Murányi Joe, Sárik Péter, Fábián Juli, Dj Zoohacker, Szőke Nikoletta Quartett, Jazz Challenge, Tonight Jazz Ensemble, Tasi Nóra & The Guys, Tess & The Vagabonds, Myrtill & The Swinguistique, Mario & The Teachers, Bega Blues Band, Tóth Lajos Trio, Alex Man & Gabriela Costa, Sebastian Spanache Trio, Harry Tavitian & Cserey Csaba, Tom White & His Friends, Mike Parker’s Trio Theory, Elsa Valle Y Sus Hermanos, Irina Sârbu Band, sau Ripoff Raskolnikov Band și alții.

Performanța soliștilor studenți a fost evaluată, de fiecare dată, de un juriu format din profesioniști, din care au făcut parte: Mircea Tiberian, Sebastian Gheorghiu, Luiza Zan, Bibó Lajos, Dr. Makkai Gyöngyvér, Sárik Péter, Virgil Mihaiu, Florian Lungu, Bágyi Balázs, Dr. Romeo Cozma, Boros Zoltán, Ion Baciu, Gyárfás István, Ila Gábor și Johnny Bota.

Pe lângă participanți și juriu o contribuție deosebită în vederea obținerii succesului din anii precedenți a avut-o și publicul numeros.


 Expoziții fotografice, lansare de carte, degustări de vinuri (http://https://www.facebook.com/winebox.ro/Winebox) în fiecare seară.
 Activități artistice (caricatură-grafică) ale Liceului Vocațional de artă din Tg. Mureș
 Expoziții bijuterii cu temă muzicală


*Participanții vor avea ocazia să țină repetiții în sălile clubului Jazz&Blues, zilnic de la ora 10:00

Membrii juriului:

● FLORIAN LUNGU (România) - critic de jazz din București
● SÁRIK PÉTER (Ungaria) - pianist, compozitor, profesor
● ALEX MAN (România) - chitarist, expert în jazz
● Dr. ROMEO COZMA (România) - pianist, compozitor, aranjor, profesor
● GYÁRFÁS ISTVÁN (Ungaria) - chitarist și compozitor de jazz

Prezentator:

● MIKE GODOROJA - muzician, compozitor, producator și prezentator radio/TV

Vă așteptăm!


Expoziții:

Artistul fotograf Tibor Jakab prezintă, în premieră la International Youth Jazz Competition And Festival, expoziția Musical Body Sounds. În perioada 10-14 mai iubitorii de jazz și nu numai vor putea vizita expoziția de fotografie.
Pentru prima dată, această expoziție este completată cu lucrări originale realizate special pentru International Youth Jazz Competition And Festival de catre artistul fotograf Tibor Jakab.
„Crearea colectiei “Musical Body Sounds” a fost o nouă provocare pentru mine. Muzică și trup. Sunet și forme. Erotism? Colecția redă dragostea pentru muzică, printr-un simbolic dans erotic dintre corpul femeii și instrumentul muzical”, spune Tibor Jakab.

Maghiar și european – Liszt Ferenc (1811-1886)
expoziție
Exponatele cuprinzând 6 roll-up-uri, cu titlul Maghiar sau european – Liszt Ferenc (1811-1886) a fost realizat de către Muzeul și Centrul de Cercetări Liszt Ferenc din Budapesta, cu ocazia bicentenarului Liszt, în anul 2011. Materialul vizual însoțit de texte în limba engleză are menirea să ofere o imagine autentică și atractivă asupra vieții și operei marelui compozitor și pianist maghiar. Expoziția i-a însoțit pe muzicienii care au pășit, în anul 2011, în organizarea Institutului Balassi – Institutul Maghiar din București, pe urmele lui Liszt în orașele de pe teritoriul de astăzi a României – Timișoara, Arad, Sibiu, Cluj, Iași, București –, în care a cântat compozitorul în drum spre Turcia, în turneul său din anii 1846-47.

Târg de muzică la Festivalul de Jazz
Vrei să-ți valorifici vechile CD-uri sau discuri de vinil? Ai ocazia în cadrul Festivalului sttudențesc de jazz de la Jazz&Blues Club! Adu-le la club în perioada festivalului (10-14 mai), pune-le în cutie și poți să le vinzi sau să le schimbi cu altele!