International Youth Jazz Competition and Festival - 2019
10 - 13 Aprilie

ATENȚIE: modificare dată-limită pentru înscriere - 17 MARTIE!

În perioada 10-13 Aprilie se defășoară cea de-a 11-a ediție a International Youth Jazz Competition and Festival la clubul Jazz&Blues Club, Tg. Mureș.

Evenimentul este organizat de către Casa de Cultură a Studenților Târgu Mureș și Asociația Culturală ”Partitura”, în colaborare cu Consiliul Județean Mureș.

Festivalul este special și unic în spațiul autohton, fiind un dublu eveniment artistic – concurs și festival – care își trăiește cu acest prilej jubileul unui rodnic deceniu de existență neîntreruptă, apreciabil realizat în complicatele articulații ale unui atare mecanism raportat la apropierea dintre scenă și public.

Scopul acestui festival-concurs este de a oferi un spațiu de întâlnire, într-un cadru profesional, studenților și profesorilor din diferitele academii de muzică din țară și străinătate, în care, studenților-muzicieni li se oferă atât șansa de a primi un feedback imediat de la membrii juriului (la evaluările de după fiecare zi de concurs), cât și șansa de lansare și de afirmare.

International Youth Jazz Competition and Festival - 2018
9 - 13 mai

În perioada 9 - 13 mai se defășoară cea de-a 10-a ediție a International Youth Jazz Competition and Festival la clubul Jazz&Blues Club, Tg. Mureș.

Evenimentul este organizat de către Casa de Cultură a Studenților Târgu Mureș și Asociația Culturală ”Partitura”, în colaborare cu Consiliul Județean Mureș.

Festivalul este special și unic în spațiul autohton, fiind un dublu eveniment artistic – concurs și festival – care își trăiește cu acest prilej jubileul unui rodnic deceniu de existență neîntreruptă, apreciabil realizat în complicatele articulații ale unui atare mecanism raportat la apropierea dintre scenă și public.

Scopul acestui festival-concurs este de a oferi un spațiu de întâlnire, într-un cadru profesional, studenților și profesorilor din diferitele academii de muzică din țară și străinătate, în care, studenților-muzicieni li se oferă atât șansa de a primi un feedback imediat de la membrii juriului (la evaluările de după fiecare zi de concurs), cât și șansa de lansare și de afirmare.

Programul festivalului este compus din două secțiuni: secțiunea-concurs a tinerilor muzicieni și secțiunea-festival cu concertele susținute de trupe de jazz profesioniste.
La secțiunea-concurs a Festivalului Internațional Studențesc de Jazz, pot participa muzicieni sau formații de muzicieni - studenți la o instituție de muzică acreditată de instituțiile țării din care provin, și care au vârsta de până la 30 ani. Valoarea totală a premiilor este de 3000 euro.

Festivalul se bucură de un mare succes în rândul studenților, numărul participanților la concurs realizând o creștere semnificativă de la an la an, ajungând ca până în anul 2017 să participe studenți din România, Austria, Rep. Moldova, Polonia, Slovacia, Ungaria, Lituania și Olanda.

Nivelul artistic al festivalului a crescut în fiecare an, atât prin componența valoroasă a juriului, cât și prin prezența muzicienilor de jazz consacrați la secțiunea de festival.
Nu în ultimul rând, un rol important în derularea festivalului-concurs îl au atelierele - workshopuri, în cadrul cărora muzicienii consacrați invitați își împărtășesc experiența și viziunile proprii cu participanții.

Faptul că Festivalul a ajuns la a 10-a ediție, este dovada incontestabilă a consacrării sale în rândul manifestărilor de gen nu doar din România, ci din întreaga Europă, fapt surprins și de către presa de specialitate. Festivalul studențesc de Jazz a avut ecouri mai mult decât pozitive în presă, ceea ce pune municipiul Tîrgu Mureș pe harta evenimentelor de jazz din țară și străinătate.

Vă așteptăm cu drag!2017
International Youth Jazz Competition and Festival

Organizatorii Festivalului Internațional de Jazz pentru Studenți din Tg. Mureș au plăcerea să anunțe datele desfășurării următoarei ediții a festivalului: 10 -14 MAI 2017.
UPDATE: Cea de a 9-a ediție a festivalului se va ține sub numele de International Youth Jazz Competition and Festival!

Între 10 - 14 mai, 2017 se va desfășura pentru a 9-a oară Festivalul-Concurs International Youth Jazz Competition and Festival în Jazz&Blues Club din Tîrgu-Mureș. Evenimentul este organizat de către Asociația Culturală Partitura, Casa de Cultură a Studenților și Jazz&Blues Club din Târgu-Mureș.

Scopul festivalului-concurs este de a îmbunătăți relațiile studenților și profesorilor din diverse academii de muzică din țară și din străinătate; de a oferi studenților-muzicieni șansa de afirmare și de a diversifica agenda culturală a studenților și iubitorilor de jazz din Tîrgu-Mureș.

Programul festivalului se compune din două părți: programul-concurs al studenților-muzicieni și concerte susținute de trupe de jazz profesioniste.

Succesul festivalului din anii anteriori s-a datorat în primul rând studenților talentați care au participat la concurs din: România, Republica Moldova, Ungaria, Austria, Polonia, Slovacia și Lituania.

Nivelul artistic al festivalului s-a datorat și muzicienilor de jazz consacrați: Chris Dahlgren, Luiza Zan, Alex Man, Mircea Tiberian, Storyville, Váczi Eszter, Snaco Dixi Band, Bourbon Jazz Unit, Murányi Joe, Sárik Péter, Fábián Juli, Dj Zoohacker, Szőke Nikoletta Quartett, Jazz Challenge, Tonight Jazz Ensemble, Tasi Nóra & The Guys, Tess & The Vagabonds, Myrtill & The Swinguistique, Mario & The Teachers, Bega Blues Band, Tóth Lajos Trio, Alex Man & Gabriela Costa, Sebastian Spanache Trio, Harry Tavitian & Cserey Csaba, Tom White & His Friends, Mike Parker’s Trio Theory, Elsa Valle Y Sus Hermanos, Irina Sârbu Band, sau Ripoff Raskolnikov Band și alții.

Performanța soliștilor studenți a fost evaluată, de fiecare dată, de un juriu format din profesioniști, din care au făcut parte: Mircea Tiberian, Sebastian Gheorghiu, Luiza Zan, Bibó Lajos, Dr. Makkai Gyöngyvér, Sárik Péter, Virgil Mihaiu, Florian Lungu, Bágyi Balázs, Dr. Romeo Cozma, Boros Zoltán, Ion Baciu, Gyárfás István, Ila Gábor și Johnny Bota.

Pe lângă participanți și juriu o contribuție deosebită în vederea obținerii succesului din anii precedenți a avut-o și publicul numeros.


 Expoziții fotografice, lansare de carte, degustări de vinuri (http://https://www.facebook.com/winebox.ro/Winebox) în fiecare seară.
 Activități artistice (caricatură-grafică) ale Liceului Vocațional de artă din Tg. Mureș
 Expoziții bijuterii cu temă muzicală


*Participanții vor avea ocazia să țină repetiții în sălile clubului Jazz&Blues, zilnic de la ora 10:00

Membrii juriului:

● FLORIAN LUNGU (România) - critic de jazz din București
● SÁRIK PÉTER (Ungaria) - pianist, compozitor, profesor
● ALEX MAN (România) - chitarist, expert în jazz
● Dr. ROMEO COZMA (România) - pianist, compozitor, aranjor, profesor
● GYÁRFÁS ISTVÁN (Ungaria) - chitarist și compozitor de jazz

Prezentator:

● MIKE GODOROJA - muzician, compozitor, producator și prezentator radio/TV

Vă așteptăm!


Expoziții:

Artistul fotograf Tibor Jakab prezintă, în premieră la International Youth Jazz Competition And Festival, expoziția Musical Body Sounds. În perioada 10-14 mai iubitorii de jazz și nu numai vor putea vizita expoziția de fotografie.
Pentru prima dată, această expoziție este completată cu lucrări originale realizate special pentru International Youth Jazz Competition And Festival de catre artistul fotograf Tibor Jakab.
„Crearea colectiei “Musical Body Sounds” a fost o nouă provocare pentru mine. Muzică și trup. Sunet și forme. Erotism? Colecția redă dragostea pentru muzică, printr-un simbolic dans erotic dintre corpul femeii și instrumentul muzical”, spune Tibor Jakab.

Maghiar și european – Liszt Ferenc (1811-1886)
expoziție
Exponatele cuprinzând 6 roll-up-uri, cu titlul Maghiar sau european – Liszt Ferenc (1811-1886) a fost realizat de către Muzeul și Centrul de Cercetări Liszt Ferenc din Budapesta, cu ocazia bicentenarului Liszt, în anul 2011. Materialul vizual însoțit de texte în limba engleză are menirea să ofere o imagine autentică și atractivă asupra vieții și operei marelui compozitor și pianist maghiar. Expoziția i-a însoțit pe muzicienii care au pășit, în anul 2011, în organizarea Institutului Balassi – Institutul Maghiar din București, pe urmele lui Liszt în orașele de pe teritoriul de astăzi a României – Timișoara, Arad, Sibiu, Cluj, Iași, București –, în care a cântat compozitorul în drum spre Turcia, în turneul său din anii 1846-47.

Târg de muzică la Festivalul de Jazz
Vrei să-ți valorifici vechile CD-uri sau discuri de vinil? Ai ocazia în cadrul Festivalului sttudențesc de jazz de la Jazz&Blues Club! Adu-le la club în perioada festivalului (10-14 mai), pune-le în cutie și poți să le vinzi sau să le schimbi cu altele!


Gabriela Costa cântă și creează bijuterii unicat.

“Este pentru prima dată când merg la un festival de jazz în calitate de expozant și multumesc Jazz & Blues Club pentru această experiență inedită.
Prezența pe scenă într-un concert este o bucurie specială, dar sunt foarte fericită și la masa mea de lucru, atunci când imaginația zboară și mâinile nasc podoabe pe care le dospesc și schitez în desene și apoi încerc să le dau viață.


Ciocolata Festivalului Jazz
Ciocolată hand-made à la Gallfi’s făcute special pentru International Youth Jazz Competition and Festival. Pentru un festival de ciocolată în fiecare cutie! Numai gusturi dulci într-o atmosferă unică de alături de muzică jazz.